En rikt varierad fritid och trivsel på gården är en grundförutsättning

Omgivningarna bjuder på många rekreationsmöjligheter. Här finns ett flertal omväxlande vandringsleder med längder från 3 till 10 km. Du kan låna en av våra kanadensare och paddla eller fiska i sjön. Skogen inbjuder till svampplockning på hösten och på gården kan du arbeta med våra ört- och tomatodlingar.

Alla har enkelrum med tillgång till telefon, bredband och kabel-TV. De fritidsaktiviteter som finns att tillgå på Simlångsgården är ett mindre gym, solarium, biljard- och bordtennisrum, fina promenadstigar, bad, kanoter, fiske, verkstad och andra typer av aktiviteter.

De sociala aktiviteterna skall vara ett komplement till den övriga behandlingen. Aktiviteterna ska vara balanserade och uppvisa en bild av både fysisk aktivitet samt friluftsanda.

Däremot är det viktigt att även göra saker utanför behandlingshemmets väggar, detta utifrån beteendeaktivering samt olika variationer under dagen. Klienten får även möjlighet till att öva sina nya beteenden i olika sociala sammanhang detta naturligtvis utan alkohol och droger.

Dessutom ger dessa fritidsaktiviteter en god bild av klintens förmåga att hantera sin ångest. De får även möjlighet att träna sina nya sociala färdigheter på ett strukturerat sätt tillsammans med personal.